Agrarisch

Boeren zijn voor een groot deel hoeders van ons landschap. Door de verschillende bodemsoorten in de Liemers is de landbouw in ons gebied veelzijdig. De grote diversiteit aan Liemerse producten is een gevolg van die variatie in de bodem. Dit leidt dus tot een aantrekkelijk en afwisselend landschap.

De Liemerse agrariƫrs zijn door de diversiteit niet elkaars concurrent. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld elkaars producten verkopen. Het aantal boerderijwinkels neemt toe in de Liemers. Mede door corona, maar ook omdat de infrastructuur er is.

Kansen voor samenwerking

Een magazine, een flyer met fietsarrangementen en een verbeterde website van Liemers Trots zijn al resultaat van het project Project Korte Ketens in het Liemers Landschap en Liemers Trots. Daar delen boeren hun passie voor kazen, fruit, (vergeten) groenten en eieren. Die verkopen zij zelf rechtstreeks aan de consument en de horeca.

Het magazine is huis-aan-huis verspreid in de Liemers. Dat kon dankzij een bijdrage van de Liemerse gemeenten. Zo helpen de overheden om de grote diversiteit aan producten onder de aandacht van de consument te brengen.