Onze successen in de Liemers

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Eerder uitgevoerde projecten

Liemerse vlag

Waarom heeft de Liemers geen eigen vlag? Dat vroegen inwoners van de Liemers zich jaren geleden af. Een vlag kan namelijk het Liemerse gevoel versterken. Er volgde een onderzoek, waarna we samen met Liemerse inwoners, organisaties, scholen en bedrijven aan de slag zijn gegaan. Met een prachtige resultaat. Inmiddels wappert de Liemerse vlag fier in de hele Liemers. We zijn er trots op.

Vanuit de Liemerse Ambassade gaven we veel reuring aan de Liemerse vlag. Radio, televisie en schrijvende pers schonken er aandacht aan. Inmiddels is de Liemerse vlag niet meer weg te denken uit het Liemerse straatbeeld. De vlag is een krachtig symbool, waarmee we laten zien trots te zijn op ‘onze’ Liemers.

 

Liemers Perspectief in Zorg en Techniek

Project ‘Liemers Perspectief in Zorg en Techniek’ was een van de eerste projecten onder de vlag van de Liemerse Ambassade. Inmiddels hebben bijna honderd statushouders het project doorlopen. Een deel daarvan heeft een baan gevonden, verricht vrijwilligerswerk of is bezig aan een reïntegratietraject.
Het project richt zich op statushouders die hun inburgering hebben afgerond, maar toch tussen wal en schip vallen. De statushouders krijgen binnen dit project een twaalf weken durend groepsprogramma voor de techniek of de zorg. Mede dankzij de Liemerse Ambassade kon het project aanspraak maken op een subsidie van de Provincie Gelderland. Daarnaast stak RSD de Liemers er geld in.

Uit een inventarisatie bleek dat grote aantallen statushouders die hebben deelgenomen werk vonden of op weg waren naar werk via een vervolgtraject