De Liemers is een plek vol verborgen parels. Een unieke regio met een enorme diversiteit aan natuurschoon, activiteiten en verhalen. Vrijetijdseconomie is van groot belang voor de Liemers. Veel banen in de regio zijn direct of indirect gerelateerd aan de toeristisch-recreatieve sector.

De Liemerse Ambassade staat aan de basis van de campagne ‘Kijk verder in de Liemers’. De campagne richt zich niet alleen op inwoners van de regio, maar ook op de toerist van buiten de Liemers. Wij hopen dat inwoners en ondernemers enthousiast worden zodat zij de Liemers gaan uitdragen. Dat deze prachtige regio ook elders in Nederland op gaat vallen.

Kijk verder in de Liemers beschikt over een eigen webportaal: kijkverderindeliemers.nl. Dit portaal wordt de komende periode verder ontwikkeld en uitgebreid met bijvoorbeeld retail, een Liemerse UIT-agenda en promotiefilms. Daarmee willen we bijzondere verhalen van inwoners uit de Liemers uitdragen.

De campagne Kijk verder in de Liemers werd in 2022 uitgebreid gelanceerd. We willen de komende jaren de ondernemers nog nadrukkelijker verenigen in het Toeristisch Platform De Liemers (TPDL) zodat ‘Kijk verder in de Liemers’ echt van hen wordt met bijbehorende verantwoordelijkheden en bevoegdheden. De kunst- en cultuursector wordt ook betrokken bij het versterken van de vrijetijdseconomie.

Actueel projectnieuws

Campagne Kijk verder in de Liemers wordt verder uitgerold

De regiocampagne ‘Kijk verder in de Liemers’ draait op volle toeren. Komend jaar worden er volgens projectmanager Bregje Leeuwestein volgende stappen gezet. “We rollen de campagne verder uit en gaan ons webportaal verder uitbreiden en invullen.” De Liemers is een […]

Website ‘Kijk verder in de Liemers’ zorgt voor een stukje beleving

Het nieuwe webportaal ‘Kijk verder in de Liemers’ staat online. Eind september werd de website officieel gelanceerd door de Liemerse Ambassade. Voortaan kunnen toeristen en inwoners van de Liemers online zien wat deze regio allemaal te bieden heeft. De Liemers […]

Nieuw online platform Kijk verder in de Liemers

De mooiste wandelroutes, verhalen over het water, Romeinse vondsten, maar ook horecatips, een overzicht van b&b’s en campings en een UITagenda. Het staat allemaal op het nieuwe platform www.kijkverderindeliemers.nl. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe platform. “De site […]

 “Heb je behoefte aan rust, ruimte en fijne uitstapjes, dan is de Liemers een absolute aanrader. Zeker als je gaat wandelen. Wandel over dijken met weidse uitzichten over het water of kies voor een van de diverse klompenpaden, zoals het Bevermeerse Pad of het Rijnstrangenpad, die dwars door het Liemerse platteland slingeren.”

De blogger van Travellust actief voor Kijk verder in de Liemers