Blog

Blog Jan Ummenthum: ‘De Liemerse Ambassade maakt duidelijk vorderingen’

Blog Jan Ummenthum: ‘De Liemerse Ambassade maakt duidelijk vorderingen’

Officieel begon ik op 1 april als programmadirecteur van de Liemerse Ambassade. Maar in de maanden daarvoor heb ik me al verdiept in de organisatie en alles wat er onder de vlag van de Liemerse Ambassade gebeurt. Dat is veel, durf ik wel te stellen. Tijdens mijn kennismakingsgesprekken merkte ik een grote bereidheid om samen de regio sterker te maken.

De Liemerse Ambassade verbindt partijen en plannen met elkaar in mooie projecten en dat maakt me enthousiast. Samen gaan we het economische en maatschappelijke klimaat in de Liemers versterken.
Een goede samenwerking binnen de Liemers is belangrijk om de regio op de kaart te zetten. Niet alleen voor de inwoners van de Liemers, maar ook naar buiten toe. We willen de Liemers goed vertegenwoordigen in de verbindingen met bijvoorbeeld de Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen, Achterhoek Ambassadeurs, de Provincie Gelderland en de Economic Board. Dat doen we met mooie en ambitieuze projecten die voortvloeien uit de Liemerse Economische Visie, zoals de branding vrijetijdseconomie en logistiek, de verkenning naar een Fieldlab Smart Industry en de ontwikkelagenda  2040.  Op het gebied van duurzaamheid, energietransitie en waterstof liggen er grote ambities. Maar er is ook aandacht voor de human capital-agenda.

En wat te denken van de Liemerse projecten Techniekpact, Onderwijschallenge en Liemerse vlag. Ik merk overal veel energie en dat is mooi om te constateren.
Natuurlijk loopt nog niet alles naar wens en liggen er genoeg uitdagingen. Maar de Liemerse Ambassade maakt duidelijk vorderingen.

Jan Ummenthum
Projectdirecteur Liemerse Ambassade