Blog

Blog Harry Ankoné: Er wordt steeds meer  rekening met de Liemers gehouden

Blog Harry Ankoné: Er wordt steeds meer rekening met de Liemers gehouden

Bijna twee jaar geleden werd de Liemerse Ambassade officieel opgericht. Er is in deze periode veel gebeurd. Niet alles ging meteen goed, maar we hebben grote stappen gezet. Er staan prachtige projecten op de agenda en we laten onze Liemerse stem ook in de ‘grotere regio’ steeds nadrukkelijker horen.

Allereerst de projecten. In het kader van de Liemerse Economische Visie werken we bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van vrijetijdseconomie, logistiek, het verwerven en duurzaam ontwikkelen van bedrijventerreinen en de maakindustrie. Met Bregje Leeuwestein is een medewerker marketing aangetrokken specifiek voor de branding van de vrijetijdseconomie in de Liemers. Bij project Branding Liemers Logistic Hotspot zijn we bezig met een human capital project en kijken we naar grensoverschrijdende samenwerking. De kansen welke logistiek in de Liemers gezien ons Duitse achterland bieden vind ik echt een parel. Dat geldt ook voor InnoFields, waarin bedrijven, kennisinstellingen, LTO Nederland, Waterschappen en innovatieve tuinders samen zoeken naar oplossingen voor duurzame uitdagingen. En wat te denken van project ‘Fieldlab Smart Industry’. Vijf bedrijven vonden elkaar en trekken samen op.

Het zijn slechts enkele voorbeelden, maar op veel fronten gebeurt er onder de vlag van de Liemerse Ambassade op dit moment veel. We staan inmiddels ook op de radar bij de Groene Metropoolregio, de Economic Board en de Provincie Gelderland. Er wordt op dit moment een regiodeal voorbereid en daar willen wij ook ons aandeel in. De contacten verlopen goed. Er wordt rekening met ons gehouden!

Ik ben kortom tevreden met de vorderingen die we maken. Ja, het kan altijd sneller, maar we zetten op verschillende fronten stappen en er liggen diverse nieuwe initiatieven waar we de schouders onder mogen gaan zetten.

Harry Ankoné
Voorzitter Liemerse Ambassade