Blog

Enthousiasme na boeiende strategiesessie Liemerse Ambassade

Enthousiasme na boeiende strategiesessie Liemerse Ambassade

Het aantal projecten groeit, de naamsbekendheid stijgt en de samenwerking binnen de regio heeft een duidelijke impuls gekregen. De Liemerse Ambassade is in relatief korte tijd flink op stoom gekomen. Ruim twee jaar na de oprichting is de Liemerse Ambassade de plek waar de Liemerse samenwerking steeds zichtbaarder gestalte krijgt.

Dat smaakt naar meer, zo luidt de conclusie van een strategiesessie in Stadsbierhuys De Waag in Doesburg. Daar werd een aanzet gemaakt voor vernieuwing van de beleidsvisie. Onder andere alle portefeuillehouders Economische Zaken van de Liemerse gemeenten (Montferland, Doesburg, Zevenaar, Duiven en Westervoort) namen deel aan de bijeenkomst.

Projectleiders gaven een update over actuele projecten op het gebied van onder andere logistiek, vrijetijdseconomie, maakindustrie, techniek en landbouw.
Ook kwam de Liemerse Economische Visie aan bod. Vervolgens gingen bestuursleden, portefeuillehouders en ambtenaren van de Liemerse gemeenten, projectleiders en Liemerse ambassadeurs met elkaar in conclaaf met het oog op een nieuwe beleidsvisie. Het leverde waardevolle input op.