Blog

Liemers Politiek Debat onder leiding van Wouke van Scherrenburg

Liemers Politiek Debat onder leiding van Wouke van Scherrenburg

>>Volg hier de livestream<<

De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan. Tijd om de standpunten van alle politieke partijen naast elkaar te leggen. De Liemerse Ambassade heeft daarom samen met Liemers Kunstwerk! het initiatief genomen voor een Liemers Politiek Debat.

Het Musiater vormt op dinsdag 8 maart het decor voor het Liemers Politiek Debat. Alle Liemerse politieke partijen zijn uitgenodigd. Het Liemers Politiek Debat vormt de opmaat naar de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart. Presentator is de Achterhoekse journalist Wouke van Scherrrenburg. Als voormalig verslaggever van het televisieprogramma Den Haag Vandaag legde ze in het verleden het vuur aan de schenen van menig politicus en leidde ze diverse politieke debatten.

Mede-organisator De Liemerse Ambassade bestaat inmiddels anderhalf jaar. “Als Liemerse Ambassade hechten we waarde aan een goede verbinding tussen de Liemerse gemeenten”, vertelt ambassadeur Pablo van Dick. “De afgelopen jaren is er vanuit de diverse gemeenteraden constructief gewerkt aan meer samenwerking en verbetering van het leefklimaat in deze prachtige regio. We zijn heel benieuwd hoe de politieke partijen denken over onderwerpen als wonen, werken, leven en recreëren in de Liemers.”

Voorafgaand aan het ‘grote’ debat wordt er een jongerendebat avond gehouden onder leiding van Duivenaar Ted Prost, in 2019 winnaar van het televisieprogramma Lagerhuis. Tijdens dit debat worden er stellingen geformuleerd, die op 8 maart worden ingebracht. De datum van het jongerendebat is nog niet bekend.

Het Liemers Politiek Debat vindt dinsdag 8 maart om 19.30 uur plaats in Kunstwerk! Kunt u niet komen? Volg dan hier de live stream!