Blog

Liemers stuurt massaal ontwerpen in voor vlag

De ontwerpwedstrijd die moet leiden tot een ‘Liemerse vlag’ nadert haar ontknoping. De afgelopen maanden kwamen er prachtige creaties binnen. Op dit moment kunnen inwoners  stemmen op de vijf genomineerde creaties.
Ruim een jaar geleden kwamen de eerste signalen naar buiten: de Liemers verdient een eigen vlag. Als afspiegeling van de Liemerse identiteit. Na meerdere signalen vanuit de inwoners besloot het projectteam van de regiocampagne ‘de Liemers helemaal goed!’ (DLHG) een ontwerpwedstrijd uit te schrijven. Omdat DLHG tegenwoordig deel uit maakt van de Liemerse Ambassade vindt de ontknoping plaats onder de vleugels van deze nieuwe organisatie. Een Liemerse vlag past bij de ambities van de Liemerse Ambassade om verbindingen te leggen in de regio en het Liemerse gevoel aan te wakkeren. Dat niet alleen het projectteam enthousiast was, bleek uit het feit dat er na de bekendmaking van een ontwerpwedstrijd in De Gelderlander massaal ontwerpen werden ingestuurd.
Pascal Lindeman, projectleider van de Liemerse Ambassade: “De bewoners van de Liemers hebben de afgelopen maanden prachtige ontwerpen gemaakt. Ook de samen met het Element en Kunstwerk! opgezette ontwerpwedstrijd voor basisscholen was een groot succes. Nu is het moment om de keuze te maken.”