Blog

Bedrijven testen Zero Emissie vrachtwagen

Bedrijven testen Zero Emissie vrachtwagen

Elektrisch rijden heeft de toekomst en daarom testen acht logistieke bedrijven uit de Achterhoek en Liemers op dit moment een ‘Zero Emissie elektrische vrachtwagen’ van Renault met een actieradius van 230 kilometer.

Het project is geïnitieerd door Logistics Valley Liemers Achterhoek en onder meer omarmd door Visser Duiven, Rensa Family Company, Comans Transportbedrijf, Rabelink Logistics, ddstrucking, JCL-logistics, Schotpoort Connect en Aloys Roemaat Transport. De bedrijven rijden om en om in de vrachtwagen, die is opgebouwd door Van Berkum Carrosserie Lochem en beschikbaar gesteld door Renault Trucks Nederland.

De ondertekening van de intentieovereenkomst door directeur Tjeerd Middelkoop van Logistics Valley Liemers Achterhoek en de deelnemende bedrijven vond plaats onder het toeziend oog van gedeputeerde Christianne van der Wal van de provincie Gelderland. “Dit is een voorbeeld van hoe het moet”, vond Christianne van der Wal, die toezegde dat de provincie financiële ondersteuning overweegt. 

Ook binnen de Liemerse Ambassade staat logistiek hoog op de agenda. Bijvoorbeeld waar het gaat om de branding van de Liemers als logistieke hotspot.