Blog

Onderwijschallenge: Met welke uitdaging van uw bedrijf mogen leerlingen aan de slag?

Het onderwijs is in beweging. Steeds vaker vinden de uitdagingen waar bedrijven en organisaties mee te maken hebben hun weg naar het klaslokaal. Leerlingen en studenten denken vaak niet in problemen, maar in oplossingen. Jeugd is onbevangen. De Onderwijschallenge, één van de projecten van de Liemerse Ambassade, moedigt deze interactie tussen onderwijs en bedrijfsleven aan!

De Onderwijschallenge gaat nu een nieuwe fase in met nieuwe challenges. Er zijn inmiddels gesprekken gevoerd met de onderwijs- en kennisinstellingen, Lindus, het bedrijfsleven en de Liemerse Uitdaging. Er is gezamenlijk enthousiasme voor deelname aan een nieuwe Liemerse Onderwijschallenge, waarvoor we zeker vijf uitdagingen van het bedrijfsleven in kaart brengen. Om vervolgens te onderzoeken welke leerlingen hiermee aan de slag mogen. Bijkomstig voordeel is dat via de onderwijschallenge de deuren worden opengesteld voor jonge talenten uit de regio. Zodat we ze wellicht voor de Liemers kunnen behouden.

Daarom nu al een concrete vraag. Kampt uw bedrijf, instelling of organisatie met een ‘probleem’ waar we samen een oplossing voor kunnen zoeken? Hebt u behoefte aan een ‘out-of-the-box’ visie van buitenaf of wilt u wat meer informatie? Laat het ons weten via e-mail: info@liemerseambassade.nl. We zullen de komende maanden zelf ook bedrijven benaderen om aan vijf ‘uitdagende uitdagingen’ te komen!