Blog

Nieuw programmaplan Logistics Valley Liemers-Achterhoek is gereed

Nieuw programmaplan Logistics Valley Liemers-Achterhoek is gereed

Het nieuwe programmaplan van Logistics Valley Liemers-Achterhoek is gereed. Dit plan is vastgesteld voor de periode 2024-2028 en maakt deel uit van de Liemers Economische Visie 2024-2026.

Logistics Valley is een bovenregionale samenwerking tussen de drie logistieke hotspots Liemers-Achterhoek, Rivierenland en regio Nijmegen. In het nieuwe programmaplan worden vier invalshoeken benoemd waar Logistics Valley zich op richt: innovatie en duurzaamheid, arbeidsmarkt en onderwijs, ruimte en toekomstbestendige sector. Het is de bedoeling dat Logistics Valley voortaan ook strategische projecten oppakt voor een langere periode, tot 2030.
Arthur Boone is naast bestuurslid van de Liemerse Ambassade ook bestuurslid van Logistics Valley Liemers-Achterhoek. Daarnaast heeft hij vanuit de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen logistiek in zijn portefeuille. Arthur Boone is blij dat het programmaplan gereed is. “Nu kunnen we echt aan de slag. Ook de financiële middelen zijn beschikbaar gesteld door de Provincie Gelderland. We zijn bezig met het aanstellen van een programmamanager die onze strategische projecten gaat begeleiden. Belangrijke aandachtspunten in het nieuwe programmaplan zijn bijvoorbeeld het toepassen van AI in logistieke onderzoeken, het verkennen van kansen over water en het opzetten en begeleiden van de nieuw op te richten Logistics Valley Academy.”
De Liemerse Ambassade coördineert de uitvoering van de Liemers Economische Visie (LEV). Het onderdeel logistiek wordt grotendeels opgepakt door Logistics Valley Liemers-Achterhoek.