Blog

Belinda Elfrink: Project ‘Perspectief in Zorg en Techniek’ gaat me aan het hart

Belinda Elfrink: Project ‘Perspectief in Zorg en Techniek’ gaat me aan het hart

In mijn blog als bestuurslid van de Stichting Liemerse Ambassade licht ik graag een van de projecten uit. Negen maanden geleden is de Liemerse Ambassade opgericht met als doel om de krachten van onderwijs, overheid en ondernemers, maar ook de O van ons (inwoners) te bundelen. Om zo de Liemers krachtig neer te zetten. Dat doen we mooie projecten die de regionale economie versterken. Zoals het project Liemers Perspectief in Zorg en Techniek, waarvoor ik vorige week een certificaat mocht uitreiken aan 21 statushouders. 
Wat is het geval? Het is voor ondernemers die een bedrijf hebben in de techniek of zorg erg moeilijk om personeel te vinden. Aan de andere kant zitten er statushouders in de bijstand, die graag in deze sectoren aan de slag willen. 
Daarom is het project Liemers Perspectief in Zorg en Techniek gestart. Waar statushouders onderwijs krijgen op het gebied van bijvoorbeeld taal en veiligheid. Ondernemers doen mee door het bieden van stageplaatsen. Het is een project dat me aan het hart gaat. Ik ben er namelijk van overtuigd dat mensen die vanuit andere landen naar Nederland zijn gekomen, veel talent hebben. Ongeacht wat ze allemaal hebben meegemaakt. Je zult je land maar hebben verlaten vanwege oorlog en zonder vrienden of familie in een nieuwe omgeving terechtkomen. Een steun in de rug met perspectief is fijn. Of het nu leidt tot een vrijwilligersplek, opleiding, werkervaringsplek of betaalde baan. En dat biedt dit mooie project allemaal. Iedereen heeft na deelname een plek gevonden in de maatschappij. En zo is iedereen geholpen: statushouder, gemeente en bedrijven. Waar mensen zoal zijn terecht gekomen: DAS koerier (Arnhem), Dachser (Zevenaar),  KFC (Duiven), Vamo (Duiven), TNT (Eindhoven) en er is er eentje zelfs als zelfstandig schilder begonnen.