Blog

Blog Erika Diender Heeft de Liemers wel een ambassade nodig?

Blog Erika Diender Heeft de Liemers wel een ambassade nodig?

Al bijna 7 jaar werk ik nu bij Quadraam, de Gelderse Onderwijsgroep. Met scholen in de Liemers en in Arnhem. Mijn kantoor is te vinden in een van de panden van het Candea College: midden tussen de leerlingen, heerlijk!
 
Ik woon niet in de Liemers en rijd elke dag een uur heen en weer naar dit prachtige gebied. De eerste maanden van mijn werk bij Quadraam verwonderde ik mij telkens over de omgeving en de rijkheid aan mensen, natuur, lokale activiteiten en de wil van de bewoners in de Liemers zich aan elkaar en het gebied te verbinden. Er zijn veel activiteiten en initiatieven te vinden die de Liemers op de kaart zetten. Ook Quadraam gaat elke dag de verbinding aan met lokale partners. 
Vanuit het onderwijs hebben we ‘Het Liemers Lijstje’ opgezet: een belofte aan onze leerlingen om er alles aan te doen om goed onderwijs te verzorgen en het aantrekkelijk te maken om na het studeren te wonen en te werken in de Liemers. Het adagium is: geen leerling de Liemers uit!

Je zou denken met al die initiatieven: is er wel een Liemerse Ambassade nodig? Mijn antwoord daarop is toch ronduit: JA! Want bij de Liemerse Ambassade worden ‘losse’ initiatieven aan elkaar verbonden. Werken, Onderwijs, Ondernemers en Overheid samen. Kijken we meer integraal naar vraagstukken en kunnen daarmee kracht ontwikkelen.Dat is een mooie ontwikkeling. En tegelijkertijd ook een uitdaging. Want er is veel te doen, heel veel. Aan initiatieven geen gebrek. De uitdaging voor de Liemerse Ambassade is dan ook om focus aan te brengen, te verdiepen op de vraagstukken die er liggen en echt te kiezen. Dan krijgen we het beste resultaat!