Blog

Jan Ummenthum programmadirecteur Liemerse Ambassade

Jan Ummenthum programmadirecteur Liemerse Ambassade

Jan Ummenthum (60) keert terug in de Liemers. De Limburger, die vorig jaar afscheid nam als directievoorzitter van Rabobank Arnhem en Omstreken, wordt programmadirecteur van de Liemerse Ambassade. Hij volgt Ezra Hendriks op die september vorig jaar afscheid nam.
 
Jan Ummenthum begint op 1 april aan zijn nieuwe opdracht. “Ik heb er zin in”, zo laat hij weten. “Ik ben bezig met de afronding van mijn laatste werkzaamheden bij Rabobank. Vervolgens komt er na 43 jaar een einde aan mijn carrière bij de bank. Ik heb geen spijt van het besluit om de deur achter me dicht te doen. Na alle reorganisaties en twintig jaar op de directiestoel, werd de nieuwe jas van de functie me te klein. Een goed moment om verder te kijken.”
Diverse functies passeerden de revue. De vraag om programmadirecteur te worden van de Liemerse Ambassade smaakte naar meer. “Ik zie en merk veel enthousiasme over de Liemerse Ambassade. Ik was in het verleden vanuit het Rabobank-rapport ‘Wonen, Werken en Winkelen in de Liemers’ betrokken bij de Liemerse Economische Agenda die daaruit voortkwam. Precies die vormt nu een belangrijk onderdeel van de Liemerse Ambassade. Het past me dus. Daarbij heb ik ruim twaalf jaar in de Liemers rondgelopen en een wezenlijk netwerk opgebouwd. Dat is prettig!”
De komende weken gebruikt Jan om gesprekken te voeren en zich in te lezen in de diverse projecten. “Ik ben blij terug te zijn in de Liemers. Een prachtig gebied met een mentaliteit die me aanspreekt: aanpakken en doen. De Liemers heeft veel te bieden. En ja, ik kom uit Limburg, maar durf te stellen dat er ook Liemers bloed door mijn aderen heen loopt.”