Blog

Wandelend en fietsend bedrijven ontdekken

Wandelend en fietsend bedrijven ontdekken

Op pad naar werkgeluk in de Liemers. Het is een van de nieuwe projecten die de Liemerse Ambassade heeft omarmd. Wat het precies inhoudt? Studenten worden tijdens hun studie in contact gebracht met prachtige bedrijven uit De Liemers. “De studenten gaan ook echt op pad”, zegt projectleider Gerjo Schepers.  
Samen met Rafelroutes wordt een route gemaakt die loopt over bedrijventerreinen. De route moet fietsend, steppend of wandelend worden afgelegd. Hoe kan het ook anders; Gerjo is eveneens initiatiefnemer van Liemers Vitaal, dat zich inspant voor een vitalere regio.
Tijdens de tocht langs de bedrijven krijgt de student uitleg over het bedrijf via filmpjes. “We maken er een laagdrempelige activiteit van. Enerzijds voor studenten om kennis te maken met bedrijven en anderzijds voor bedrijven om zich te laten zien als hun ‘toekomstige’ werkgever. Met als achterliggend doel willen we talent uit de Liemers graag behouden voor de regio.”
Het stopt niet alleen bij deze fiets- en wandelroute. Er wordt ook een mogelijkheid gecreëerd om bedrijven door het jaar heen echt te ontmoeten. “Bijvoorbeeld om studenten te werven voor projecten of stageopdrachten.”
Op dit moment wordt de route ontwikkeld. Werkgevers in de sectoren logistiek of maakindustrie, die zijn gevestigd op een van de Liemerse bedrijventerreinen, kunnen zich aanmelden. Dat geldt ook voor onderwijsinstellingen die kansen zien voor hun studenten. Gerjo Schepers: “Deze eerste route is nog maar het begin. We willen routes over meerdere bedrijventerreinen gaan uitstippelen. En onze doelgroep willen we in de toekomst verbreden naar werkzoekenden in De Liemers. Om samen te werken aan een gezonde en vitale Liemers.”
Meer informatie via Gerjo Schepers, telefoon 06 28 56 22 70 of e-mail: meedoen@liemersvitaal.nl