Blog

Christiaan Zweers: ‘We moeten logistieke verhaal nog beter vertellen’

Christiaan Zweers: ‘We moeten logistieke verhaal nog beter vertellen’

Hij werkte zijn hele leven in de logistiek. Christiaan Zweers heeft vanaf 2008 zijn eigen logistiek adviesbureau en werkt al enkele jaren als logistiek makelaar voor de Provincie Gelderland en de Groene Metropoolregio. Daar kwam onlangs een functie bij. Op 1 juni volgde hij Tjeerd Middelkoop op als operationeel directeur van Logistics Valley Liemers-Achterhoek, het duurzame logistieke samenwerkingsverband in Oost-Gelderland.

Christiaan Zweers is geboren in Stokkum, maar woont tegenwoordig in Doetinchem. De regio kent hij als zijn broekzak. Als logistiek makelaar adviseert hij veel bedrijven in de regio in hun transformatie naar duurzame mobiliteit.
“Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging”, zegt Christiaan. “We gaan door met alle goede initiatieven die er al bestaan. Daarnaast zoeken we de samenwerking op met de gemeenten in de Liemers en Achterhoek en gaan we nog meer samenwerken met de Liemerse Ambassade en Groene Metropoolregio. Want in deze twee organisaties komt alles samen. Daar moeten we als logistiek ook aanschuiven. Inmiddels hebben we al diverse gesprekken met elkaar gevoerd.”
Christiaan Zweers benadrukt het belang van samenwerking, maar ook de branding van de logistiek. “We hebben een sterke logistiek sector waar veel perspectief in zit. Door de logistiek beter te branden, informeren we nog meer logistieke bedrijven over de mogelijkheden in deze regio. Met als doel dat zij zich in de Liemers vestigen en de logistieke hotspot versterken.”
Het verhaal van logistiek moet ook beter verteld worden, vindt Christiaan. “Mensen zien veel ‘grote dozen’ langs de snelweg, die ze vaak ook nog lelijk vinden. Maar als wij vertellen wat er in die dozen allemaal gebeurt, wat er aan techniek in zit, welke belangrijke producten er vaak in worden opgeslagen, wordt het verhaal anders. We moeten logistiek tastbaarder maken. Daar wil ik een bijdrage aan leveren.”
Foto: Jacques Kok