Blog

‘Een dorp in de buurt van Arnhem’

‘Een dorp in de buurt van Arnhem’

Als mensen vragen waar ik vandaan kom is mijn antwoord vaak ‘een dorp in de buurt van Arnhem’.
Graag zou ik willen zeggen ‘een dorp in de Liemers’. Helaas zijn we daar nog niet, want als ik regio de Liemers zeg, hebben mensen vaak geen flauw idee waar in Nederland ik me bevind. ‘Ligt de Liemers überhaupt in Nederland?’ Nee grapje, zover gaat het niet. Gelukkig is de Liemerse Ambassade druk bezig om de Liemers op de kaart te zetten. Wellicht kan ik over een jaar de Liemers benoemen en weten mensen waar het ligt en wat het is. Misschien denken ze wel aan Duiven, aan het industrieterrein met werkgelegenheid, het landschap met de riviervlaktes, aan de uiterwaarden in Westervoort of Landgoed Huis Sevenaer in Zevenaar. Wie weet… 
 
Nina Elbers (17)