Blog

Fons Eijkelkamp uitgeroepen tot Duurzaamste Ondernemer van de Liemers

Fons Eijkelkamp uitgeroepen tot Duurzaamste Ondernemer van de Liemers

Een primeur voor Fons Eijkelkamp van Royal Eijkelkamp uit Giesbeek. Op 10 oktober won hij in Kunstwerk Het Musiater in Zevenaar de eerste editie van de Duurzaamste Ondernemer van de Liemers.

Met deze nieuwe verkiezing worden duurzame ondernemers in de Liemers in de schijnwerpers gezet. Omdat zij als voorbeeld dienen voor andere ondernemers in de  regio. De verhalen van deze ondernemers inspireren en moedigen anderen aan om ook aan hun ecologische voetafdruk te werken om hun bedrijf klaar te stomen voor de toekomst.
Voor de eerste editie werden 21 ondernemers voorgedragen. Drie genomineerden bleven over. Naast Fons Eijkelkamp waren dat Arjan ter Bogt van woningcorporatie Plavei in Didam en Wolf Nathan van Nathan in Zevenaar, specialist in totaaloplossingen voor klimaattechniek.
De avond werd aan elkaar gepraat door oud-weerman Reinier van den Berg, expert op het gebied van klimaatverandering en duurzaamheid. Een van de hoogtepunten van de avond was de presentatie van Maurice Beijk, specialist in duurzaam bouwen. Maar uiteindelijk draaide het toch om de ultieme ontknoping. En daarin kwam Fons Eijkelkamp, die eveneens bestuurslid is van de Liemerse Ambassade, als winnaar naar voren. “De zorgen over gevolgen van klimaatverandering vormen een steeds grotere drijfveer voor Eijkelkamp dat als motto heeft ‘Hoe kunnen we bijdragen aan minder belasting voor onze aarde’”, aldus de jury.

Op de foto reikt Astrid Huitink, directeur Coöperatieve Rabobank de prijs uit aan Fons Eijkelkamp. (Foto: Walter Verwaal)