Blog

Liemerse Vlag blijkt een schot in de roos

Liemerse Vlag blijkt een schot in de roos

De Liemerse vlag blijkt een groter succes dan iedereen vorig jaar nog durfde te voorspellen. Er zijn inmiddels honderden vlaggen verkocht, die voor veel kleur zorgen in het Liemerse straatbeeld. Reden genoeg voor de Liemerse Ambassade om het beeldmerk verder uit te rollen.
 
Over smaak valt niet te twisten en wat nieuw is, vergt altijd enige gewenning. Het is dan ook begrijpelijk dat de Liemerse vlag niet meteen door iedereen werd omarmd. En toch zien we de vlag de laatste maanden overal terugkomen. Dat betekent dat het besluit om de Liemerse identiteit met een vlag te versterken een schot in de roos is gebleken. “De vraag naar de vlag is groot”, vertelt Pascal Lindeman, die zich namens de Liemerse Ambassade bezighoudt met de uitrol van de Liemerse vlag. “De vlag laat zien dat mensen trots zijn op hun regio. Maar de vlag helpt ook om de bekendheid en herkenbaarheid van de Liemers als regio te vergroten.”
Na de presentatie zijn er direct al heel veel vlaggen verkocht. “Wij zouden het mooi vinden als de Liemerse vlag overal zichtbaar wordt. Niet alleen aan huizen, maar ook bij bedrijven en verenigingsgebouwen. Daarom willen we de vlag gaan verkopen op meerdere locaties in de regio. Winkels, bedrijven, restaurants of andere bedrijven die de vlag aan willen bieden, mogen contact met ons opnemen. Daarnaast hopen we dat bedrijven geprikkeld worden om de vlag te gaan voeren.”