Blog

Onderwijschallenge: Leerlingen denken niet in problemen

Onderwijschallenge: Leerlingen denken niet in problemen

De eerste bedrijven hebben zich aangemeld voor de Onderwijschallenge. Maar nog steeds mogen bedrijven zich aanmelden om deel te nemen aan dit nieuwe project van de Liemerse Ambassade, waarbij alles draait om de interactie tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Steeds vaker vinden de uitdagingen waar bedrijven en organisaties mee te maken hebben hun weg naar het klaslokaal. Leerlingen en studenten denken niet in problemen, maar in oplossingen. Jeugd is onbevangen. 
De Onderwijschallenge wordt gedragen door onderwijs- en kennisinstellingen, Lindus, het bedrijfsleven en de Liemerse Uitdaging. Het is de bedoeling zeker vijf uitdagingen van het bedrijfsleven in kaart te brengen. Om vervolgens te onderzoeken welke leerlingen hiermee aan de slag mogen. 
Daarom een concrete vraag. Kampt uw bedrijf, instelling of organisatie met een ‘probleem’ waar we samen een oplossing voor kunnen zoeken? Zoals het aanpassen van een product of dienst, het veranderen van een inrichting of routing in een  bedrijf of het verbeteren van de vitaliteit van de medewerkers? Hebt u behoefte aan een ‘out-of-the-box’ visie van buitenaf of wilt u wat meer informatie? Laat het ons weten via e-mail: info@liemerseambassade.nl. We zullen de komende maanden zelf ook bedrijven benaderen om aan vijf ‘uitdagende uitdagingen’ te komen!