Blog

Techniekdag de Liemers op zaterdag 1 juni bij Mainfreight

Techniekdag de Liemers op zaterdag 1 juni bij Mainfreight

Het vak techniek ontwikkelt en evolueert razendsnel. Het biedt door toenemende robotisering en automatisering nieuwe uitdagingen en kansen. Die veelzijdigheid is te zien tijdens Techniekdag de Liemers op zaterdag 1 juni bij Mainfreight in ’s-Heerenberg. Bedrijven uit de regio presenteren zich dan aan toekomstige technici.

Techniekdag de Liemers wordt georganiseerd door VNO-NCW Midden en Lindus, in samenwerking met het onderwijs en regionale bedrijfsleven. Tijdens Techniekdag de Liemers kunnen bezoekers zien wat het inhoudt om in de techniek te werken en hoe leuk het vak is. Techniekdag de Liemers laat verder zien dat techniek en technologie steeds meer verweven raken in ons leven en de maatschappij.
Ook dit keer zijn er tijdens de Techniekdag veel doe-activiteiten voor de jeugd. Alle sectoren en niveaus komen aan bod. Het doel van de dag is om de interesse voor het vak te verhogen, net als de instroom in de technische opleidingen. De dag is bedoeld voor leerlingen van 8–14 jaar. Op deze leeftijd bepalen jongeren namelijk al wat ze later willen worden. De Techniekdag is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Adres: Mainfreight, Brede Steeg 5, ’s-Heerenberg